NITTON DAGAR SEDAN

 

Överasning

Jag älskar att ta bilder på bergen genom våra fönster. Så underbart vackert, precis framför mig! Idag gick jag igenom lite gamla bilder, och blev chockad när jag såg denna. Kommer varken ihåg att jag tog eller någonsin sett bilden förut. Tycker den är otroligt vacker, tänk att det finns sådana här platser i staden jag bor.

Utlandstermin

Vårterminen -15 ska jag åka på en utlandstermin. Att jag skulle åka utomlands under mina studier har jag vetat länge, men vart jag ska åka har jag ännu inte bestämt. I mars ska anmälan in, så måste bestämma mig snart.
 
London var en stark kandidat länge, men efter att ha bott där i över ett år så känns det lite tråkigt att åka dit igen. ÄLSKAR staden, men jag kan i princip åka dit när jag vill, så det skulle kännas som en bortkastad chans. 
En annan stad jag varit ganska sugen på är Seoul i Sydkorea. Jag har varit på semester där och det är en underbart vacker stad. 
Någonstans i Mexio hade varit en klar kandidat om det inte var så att man var tvungen att prata spanska för de skolorna där. Börjar ångra mina 6 år av franska, och 2 år av tyska...
Sedan tänkte jag att jag kanske skulle ta något riktigt ovanligt land, som Island eller något, men den tanken släppte jag ganska snabbt.
 
 
Nej, jag tror faktiskt att jag har landat i USA, detta underbara, galna, spännande land av möjligheter. Mitt universitet erbjuder byte med 6 skolor i USA i North Dakota, Pennsylvania, Florida, Montana, Kansas och Tennessee. I ett försök att få ner valmöjligheterna frågade jag min pappas amerikanska kollega om vad han vet och tycker om de olika skolorna. Han svarade att om man kollar på kvaliteten av universiteten så ska jag välja bort Indiana University of Pennsylvania och Bethany College (Kansas). Sedan studerade jag lite närmare om de andra skolorna och städerna, och University of Great Falls (Montana) och University of West Florida rykte de också.
Så jag har fått ner det till University of North Dakota och Tennessee Tech University. Just nu är jag mest inne på Tennessee, och det av två anledningar: 1) Pappas kollega är där ifrån och lovade hikes i bergen och hemlagad mat av hans mamma och 2) skolan har en Quidditch-klubb. Det som talar emot Tennessee är dock att det ligger i den lilla staden Cookeville, med långt till stora städer. Det som är bra är att det är nära till väldigt många andra stater, och inte så hemskt långt ifrån Mexiko heller. 
North Dakota har jag faktiskt inte kollat in så mycket än, får göra det efter tentaperioden som pågår just nu. Ser så hemskt mycket fram emot utlandsterminen, och hoppas verkligen att jag får åka dit jag tillslut bestämmer mig för.