Tv-kändis till Mormor

 
Bakade hasselnötsbröd som jag blev så otroligt stolt över. Borde egentligen baka bröd oftare. Det är så himelskt gott, och inte så svårt att göra. Skulle gärna testa att göra surdegsbröd, men får se om jag har ork nog för det.
 
 
Min kompis Minttu skulle över på fika, så jag bakade en banoffee pie. Så enkelt, gott och får bara positiva reaktioner när jag bjuder på det. Kolan som man gör av kondenserad mjölk är otroligt beroendeframkallande, kan liksom inte få nog av den. Lyxade till det med att hacka upp några pekannötter jag hade över från tidigare bak för att ha på toppen, de passade verkligen till resten av pajen. 
 
 
Fick ett sms av mamma av som påminnde mig om att inte missa mormors tvframträdande. Vi satt alla bänkade framför tv:n med kameror för att föreviga tillfället. Saknar mormor nu! Men snart är det sommarlov, bara en månad kvar.
 
 
I söndags hade äntligen systrarna, jag och Karolina vår picknick vi pratat om ett tag. Karolina är en utbytesstudent från Polen som bodde två veckor hos oss i början av året. Hennes tid i Sverige är snart slut (om hon inte väljer att plugga business management i Sverige, något hon lite planerar), så vi tänkte att vi var tvugna att göra något roligt innan dess. Har också planerat framtida pizzabak och löprundor. Hade gjort två små banoffee pies samma dag jag gjorde den till Minttu, så vi åt de, mackor, och lite annat vi handlade. Hade tur med vädret också, solen höll sig framme! 
 
 
Idag bakade jag kringlor! Min sweet tooth vann denna gången och de blev med socker och kanel istället för den traditionella saltversionen. Båda systrarna älskade dem, så knappast sista gången jag bakade dem. Avnjöts med nutella också. Nästa gång ska jag nog också koka till lite kolasås så jag kan äta dem så jag brukar beställa de på Mr. Pretzel i London.